Om Köpcentrumet

Harmonisk shopping

Stenungstorg har allt som kännetecknar bra shopping – från de stora butikskedjorna med sitt breda utbud till mysiga småaffärer. Här finns ca 65 butiker men även vård, apotek, systembolag, bibliotek och polis.

Atmosfären är lugn och trivsam utan stress i vacker havsmiljö och gemytlig stämning. När det är dags för en paus kan ta en fika vid hamnpromenaden eller äta en bit mat i någon av våra restauranger.

Ett levande torg

Det händer alltid något på Stenungstorg. Sommartid har vi populära arrangemang som Sundanatta och Tjörn Runt-skoj, men även övriga tider på året lever torget med modevisningar, föreningsdagar, dansuppvisningar, artistuppträdanden med mera.

Trivsam hamn och stad

Hav och handel möts vid Stenungstorg. Flera av våra butiker har havsutsikt och du kan ta en fika eller en bit mat vid vattnet. Stenungsunds gästhamn ligger placerad direkt i anslutning till Stenungstorg. Här har du tillgång till stadens hela utbud av affärer och service.

För hela familjen

Vid Stenugnstorg finns något för alla. Kombinera till exempel shoppingturen med ett besök på den populära Molekylverkstan. Eller varför inte besöka Kulturhuset, med dess galleri, café, bibliotek och bio?

Lätt att ta sig hit

Stenungstorg ligger ca fyra mil norr om Göteborg. Det finns goda kommunikationer i form av både tåg och buss. Kommer du med bil finns det tusen parkeringsplatser och gratis parkering i 3 timmar. Du åker hit på 40 minuter från Göteborg, 20 från Kungälv och 30 från Uddevalla. Dessutom har du möjlighet att lägga till med båten i gästhamnen precis intill!

Miljöansvar

Citycon vill vara föregångare när det gäller hållbar utveckling för köpcentrumverksamheter.

Fastigheter står för cirka 30 procent av växthusgasutsläppen i världen, och därmed har fastighets- och byggbranschen stora möjligheter att påverka verksamheten i syfte att minska miljöbelastningen. De bästa sätten att minska utsläppen av växthusgaser är att förbättra energieffektiviteten i byggnaderna, minska energiförbrukningen och öka andelen förnyelsebar energi i energiproduktionen och -anskaffningen.

Enligt "Ustainable Buildings and Climate Change Initiative, United Nations Environment Programme (UNEP), omfattar tätbebyggd miljö 40 procent av energiförbrukningen, 30 procent av råvarorna, 25 procent av vattnet, 25 procent av den totala mängden fast avfall och av 12 procent markanvändningen. Dessa miljöer påverkar även hela ekosystemet.

Varför bedriver Citycon en ansvarsfull verksamhet?

Att bedriva en verksamhet som värnar om hållbar utveckling är ett strategiskt val från Citycons sida. Klimatförändringarna och konsekvenserna av dessa leder till en ännu strängare lagstiftning när det gäller i synnerhet energi och utsläpp samt höjda skatter. Även materialkostnaderna stiger. Konsumenternas medvetenhet om ekologi ökar och såväl hyresgäster som investerare ställer krav på åtgärder inom dessa områden. Miljö-, hälso- och säkerhetsfrågor värderas högt av de anställda - kostnadseffektivitet och att uppnå konkurrensfördelar motiverar till att bedriva en verksamhet enligt principerna för hållbar utveckling.

Våra ägare

CITYCON

Citycon är en aktiv ägare och långsiktig utvecklare av handelsplatser. Genom kunskap om människors behov och detaljhandelns förutsättningar lägger vi grunden för framgångsrik handel. Våra attraktiva anläggningar är till nytta för både konsumenterna och handeln. Vi tar ansvar för miljön och för en hållbar utveckling runt våra anläggningar. Vi är ledande i Finland och har en stark position i Sverige och Baltikum.

www.citycon.com